Sfaturi utile

Pentru montaj este obligatoriu sa folositi adezivul corespunzator produs de fabrica, dupa cum urmeaza:
-pentru lipit si chituit la interior adezivul Decofix FDP500 (cu un tub se pot instala aproximativ 7ml de profil)
-pentru lipit si chituit la exterior adezivul Hydro FDP700 (cu un tub se pot instala aproximativ 7ml de profil)
-pentru imbinarea perfecta adezivul FX210 (cu un tub se pot imbina aproximativ 40ml)
Toate produsele Orac Decor sunt foarte usor de vopsit si se poate aplica orice fel de vopsea.

Verificati intotdeauna daca rolele de tapet au acelasi numar de lot si verificati daca au defecte, deoarece noi recomandam sa nu se foloseasca role din cutii diferite pe aceeasi arie de lucru.
Urmariti intotdeauna instructiunile de montaj care vin in pachetul cu tapetul pe care il folositi. Trebuie sa retineti ca si daca e vorba de aceeasi colectie, instructiunile pot varia de la o referinta la alta.
Imbinarile vor fi mai putin vizibile daca aplicati tapetul dinspre principala sursa de lumina catre cea mai importanta directie de vedere.

Petele de rugina, grasime, gudron, cerneala sau urmele de adeziv pot sa apara pe tapet, de aceea este esential sa fie curatate sau indepartate de pe perete. De asemenea linia perpendiculara trasata cu un creion puternic sau cu creta la imbinari poate fi vizibila pe noul tapet.
Un perete poros sau granular va absorbi atat de mult adeziv incat nu va fi propriu zis o aderare. Tratati peretele cu un strat de amorsa, cu adeziv diluat si lasati-l sa se usuce o zi. Asta va face peretele mai putin absorbant. Rigipsul, placile aglomerate si stuco vor fi tratate in acelasi mod.
Cauzele de umiditate trebuie cunoscute si rezolvate inainte de a incepe lucrul.
Aplicati adeziv diluat in locurile unde peretele a fost retusat cu o zi inainte. Acest lucru va preveni inaderenta in acele locuri.
Folosind profile (coltare) la colturile exterioare, care de obicei nu sunt perfect drepte, puteti evita aparenta de imbinare imperfecta cu urmatoarea lungime de tapet. Aceste coltare pot fi vopsite.
Pentru tapet foloseste adezivul Clearpro de la Arte. Adezivul trebuie raspandit egal pe perete sau material, o lumina oblica poate fi mare ajutor.

Completati fiecare perete succesiv. Asta va face ca imbinarile, nuantele de culoare si consistenta sa fie la fel. Portiunile de deasupra ferestrelor si usilor se vor lasa la final.
Intotdeauna taiati tapetul in acelasi unghi, dar verificati dupa linia firului cu plumb.
Folosirea uneltelor necorespunzatoare pentru aplicarea adezivului poate cauza probleme. E mai bine sa folositi trafaletul de cauciuc decat o spatula. Cauciucul de pe rola trebuie sa fie neted si relativ moale, altfel poate lasa amprente pe tapet.